به گزارش اهر خبر (اهر نیوز)، صابر تقویمی روز سه شنبه در شورای اداری شهرستان هریس با اعلام اینکه در زمان حاضر نیروگاه یک هزار مگاواتی سیکل ترکیبی این شهرستان در مرحله نصب توربین های گازی و بخاری است، گفت: بخش نخست این نیروگاه در سال آینده به بهره برداری می رسد.

وی با اشاره به تخصیص ۲۶۶ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای این نیروگاه، گفت: با افتتاح بخش اول آن در سال آتی ضمن تامین برق پایدار منطقه، برای تعداد ۱۰۰ نفر نیز فرصت شغلی ایجاد می شود.

فرماندار هریس اقدامات انجام یافته در زمینه جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی و فعال سازی طرح های عظیمی همچون نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی، معدن طلا و مس هریس و بزرگراه تبریز – هریس – اهر را گام مهمی در توسعه شهرستان دانست و ابراز امیدواری کرد: با گشایش صورت گرفته در اثر تعاملات بین المللی پس از برجام و استیفای حقوق ملت ایران، تخصیص اعتبارات به طرح های عمرانی شهرستان به موقع صورت گرفته و جهش اقتصادی منطقه را شاهد هستیم.

تقویمی به آماده سازی زیرساخت ها برای سرمایه گذاری در شهرستان اشاره کرد و گفت: اداره گاز شهرستان هریس اقدام به نزدیک سازی خطوط گاز به منطقه و صنایع تازه احداث شده کرده و آمادگی برای واگذاری انشعابات گاز به صنایع منطقه وجود دارد.

وی همچنین با ارایه گزارشی از وضعیت اقتصادی و عمرانی شهرستان و اقدامات صورت گرفته از طرف سرمایه گذاران طرح های طلا و مس هریس، اخذ پروانه اکتشاف و تثبیت ذخایر مس و طلا در منطقه را در سرعت بخشیدن به احداث مجتمع فراوری کانی های معدنی موثر دانست.

فرماندار شهرستان هریس با اشاره به برنامه احداث واحد فراوری مس و طلا با سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیون دلاری، این سرمایه گذار خارجی را زمینه ساز اشتغال مستقیم بیش از ۱۰۰۰ نفر از افراد بومی در معادن شهرستان دانست.

صابر تقویمی در پایان اعلام کرد: در حال حاضر سرمایه گذار خارجی مس احداث مجتمع آزمایشگاهی این مجموعه را در ۳ هکتار از اراضی هریس شروع کرده و در مرحله احداث سوله ها و ساختمان اداری این مجتمع است.

بر اساس گزارش های قبلی احداث نیروگاه یک هزار مگاواتی هریس با اعتباری افزون بر یکهزار و ۷۵۰ میلیارد ریال و ۲۳۵ میلیون یورو از سال ۹۴ شروع شده است.

همچنین این نیروگاه سیکل ترکیبی در دو مرحله ۵۰۰ مگاواتی در قالب طرح B.O.T (ساخت، بهره برداری و واگذاری) در زمینی به مساحت ۸۰ هکتار احداث می شود و با راه اندازی این نیروگاه رکورد راندمان نیروگاه های کشور از زیر ۵۰ درصد به ۵۸ درصد جهش خواهد یافت.