به گزارش اهر خبر (اهر نیوز)، محمد فتحی از ثبت ۲۱ اثر تاریخی، طبیعی، معنوی آذربایجان شرقی در فهرست آثار ملی کشور تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: با پی گیری های کارشناسان معاونت میراث فرهنگی استان، پرونده این آثار در شورای ثبت استان مطرح و مورد موافقت قرار گرفت و جهت ادامه مراحل ثبتی به سازمان مرکزی ارسال شد.

وی تشریح کرد: در راستای حفظ و احیای بناهای تاریخی و فرهنگی و حفاظت از ابنیه و محوطه‌های تاریخی، پرونده ۱۰ اثر تاریخی غیر منقول از جمله “کلیسای انجیلی ها، پناهگاه صخره ای روستای خلجان و رونق، حمام تاریخی لیقوان، حمام قدیمی باسمنج، حمام دیزج خلیل شهرستان شبستر، حمام قدیمی متنق شهرستان بستان آباد، گورستان تاریخی النجق شهرستان مرند، مقبره امامزاده سلطان پیراحمد (مقبره قتانلو) شهرستان هوراند، حمام قدیمی روستای هفت چشمه و کاروانسرای آلقو شهرستان آذرشهر در شورای ثبت استانی مطرح و پس از بررسی، با اکثریت آرا به تصویب رسید.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به اهمیت ثبت آثار طبیعی استان در راستای حفظ گونه های ارزشمند طبیعی گفت: در حوزه ثبت طبیعی، پرونده ۷ درخت کهنسال از شهرستانهای کلیبر، خداآفرین، مراغه و ورزقان توسط شورای ثبت آذربایجان شرقی آماده و به سازمان مرکزی پیشنهاد شد.

محمد فتحی در ادامه گفت: جنگل های ارسباران در شمال استان آذربایجان شرقی با احتساب عرصه و حریم ها با بیش از ۱۶۰ هزار هکتار وسعت در سال ۹۵ در فهرست میراث طبیعی ملی ایران جای گرفت.

وی افزود: گزارش فرآیند ثبت جهانی این اثر با حضور ارزیابان IUCN در مهر ماه امسال پس از بازدید ها تهیه و به اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) ارسال شده است که نتیجه گزارش ها در اردیبهشت سال ۹۷ به یونسکو ارائه می شود تا در چهل و‌ دومین اجلاس در تیرماه سال آینده، به عنوان دومین میراث طبیعی ایران در صورت تأیید اعضای یونسکو به ثبت جهانی برسد.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در تشریح ثبت آثار معنوی و غیر ملموس استان نیز گفت: حفظ و نگهداری از این بخش از مواریث فرهنگی، همپای دیگر آثار و ابنیه تاریخی و باستانی ارزشمند و ضروریست و قطعاً ثبت این گونه آثار، به بازشناسی هویت فرهنگی و حفظ آنها کمک شایانی خواهد کرد.

فتحی همچنین گفت: هر کدام از این مهارتها و دانش ها، از پیشینه ای کهن و ارزشمند برخوردار است و در نوع خود حائز اهمیت فراوان است و ثبت ملی این آثار معنوی اقدامی شایسته در راستای حفظ و انتقال آئین های کهن و بومی استان به نسل های آینده به شمار می رود.

وی در پایان گفت: در این راستا پرونده ۴ اثر معنوی داستان عاشیقی «عاشیق غریب و صنم»، مهارت ساز سازی (قوپوز) تبریز، مهارت سنتی منبت چوب تبریز و مهارت سنتی آهنگری بازار تبریز هم در جلسه شورای ثبت استانی مطرح و پس از بررسی، با اکثریت آرا به تصویب رسید.