به گزارش اهر خبر (اهر نیوز)، رضا رحمانی در مراسم افتتاح کارخانه کنسانتره مس شرکت صنایع معدنی و تولیدی مهر اصل گفت:یکی از موضوعاتی که مورد تاکید ویژه بنده است و به تمامی استان ها ابلاغ شده، بکارگیری نیروهای بومی در واحدهای صنعتی و معدنی بزرگ در مناطق محروم است.

وی افزود: همچنین به صورت تکلیفی از واحدهای صنعتی و معدنی درخواست کردیم که حساب های مالی خود را به شهرستان های محل استقرار منتقل کنند تا از این محل عواید و آورده ای خوب برای آن مناطق و توسعه اقتصادی آنها به وجود بیاید.

وزیر صنعت معدن و تجارت در ادامه تاکید کرد: این تکلیف در خصوص تامین و تدارکات نیز وجود دارد و اصرار داریم که واحدهای بزرگ صنعتی و معدنی اقلام مورد نیاز خود را از استان های محل استقرار خود تهیه کنند.

رحمانی همچنین با اشاره به ضرورت توسعه صنایع فلزات اساسی در سطح کشور، گفت: تکمیل زنجیره این صنایع در کشور دارای اهمیت ویژه‌ای است و باید روی فرآوری و همچنین تولید محصول نهایی بیشتر و با برنامه تر کار کنیم.

وی ادامه داد: خوشبختانه شرکت مس انجرد در طرح توسعه خود بخش ذوب را نیز آغاز کرده است که بالغ بر ۱۰۰ هزار تن محصول در مرحله نخست شرکت ذوب تولید خواهد کرد.

وزیر صنعت معدن و تجارت تاکید کرد: صنایع مکمل می توانند به توسعه اقتصادی مناطق کمک نمایند و باید به راه اندازی مرحله به مرحله یکایک آن ها توجه ویژه کنیم.

رضا رحمانی با اشاره به برنامه های توسعه صنعت مس در سطح کشور به ویژه در استان آذربایجان شرقی، گفت: فاز ۳ تولید کنسانتره مس سونگون و شهرک صنعتی مس به عنوان صنایع پایین دستی در حال احداث و راه اندازی است.

وی با اشاره به ظرفیت تولید ۳۰ هزار تنی شرکت مس انجرد شهرستان اهر، گفت: با توجه به ذخیره ۸۰ میلیون تنی این معدن در فاز دوم که ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار تن کنسانتره مس وجود دارد، تاکید دارم هرچه سریعتر اقدامات اجرایی آن آغاز شود.

وزیر صمت در ادامه سخنان خود گفت: باید در شرایط جدید همه استان‌ ها از ظرفیت های توسعه ای خود به بهترین شکل استفاده کنند و همه پتانسیل های موجود فعال شوند.

رحمانی همچنین خاطرنشان کرد: صنعت، معدن و تجارت بخش مولد اقتصاد کشور است و با رونق این بخش سایر بخش های زندگی مردم نیز رونق می گیرد و بسیار خوشحالم که اقدامات و برنامه‌های متعدد وزارت صمت که امسال در دستور کار قرار گرفته اند وارد فاز عملیاتی شده و بخش مهمی از آنها نیز در دست اجرا هستند.

وی در ادامه با اشاره به مشاهدات خود از شرایط برداشت سیب از باغات اهر در مسیر حضور در این شهرستان، تاکید کرد: تولیدات کشاورزی و حمایت از آنها نیز یک وظیفه ملی است و در این راستا برای حمایت از باغداران این محصول کشاورزی حتما این موضوع در دستور کار این هفته ستاد تنظیم بازار کشور قرار خواهد گرفت و به صورت ویژه حمایت خواهیم نمود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: طبق آمار موجود طی ۶ ماهه نخست امسال تمام شاخص های تولیدی ما در بخش صنایع معدنی با رشد مواجه بوده است و این افتخار کشور است که در مقابل اقدامات دشمن برای به تعطیلی کشاندن واحدهای تولیدی آمار تولید افزایش دارند.

رضا رحمانی ادامه داد: در مدت ۶ ماهه اول سال جاری در تولید محصول نهایی مس ۱۸ درصد افزایش، در فولاد ۶.۵ درصد که ۳ درصد بیشتر از میانگین تولید جهانی این محصول است، در محصولات فولادی ۹.۱ درصد و سیمان بالای ۶ درصد افزایش حاصل شده است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در صدور جواز تأسیس و پروانه بهره برداری نیز آمار افزایشی است و این نشان دهنده اقبال مردم به سرمایه گذاری و اقدام در خلاف جهت اهداف تحریم های اقتصادی کشور است و خوشحالیم که می توانیم از این اتفاق به عنوان یک پیروزی برای اقتصاد کشورمان و شکست تحریم های اقتصادی نام ببریم.

وزیر صمت با تاکید بر ایکه این آمار مثبت نشان دهنده تلاش موثر و ارزشمند همه رزمندگان جبهه اقتصادی کشور است، اعلام کرد: امسال برنامه توسعه اکتشافات معدنی، استخراج و همچنین افزایش برداشت در این حوزه در دستور کار است.

رحمانی تصریح کرد: اقداماتی که طی سال جاری در حوزه اکتشافات معدنی در کشور انجام دادیم از لحاظ حجم کاری با اقدامات انجام شده در سالهای گذشته برابری می کند.

وی با اشاره به محورهای هفتگانه سیاست های اجرایی وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۸، گفت: توسعه بخش معدن یکی از مهمترین برنامه‌ های این وزارتخانه در سال جاری است که تمامی اقدامات لازم این حوزه در قالب برنامه ای جامع در سطح کشور پیگیری می شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین عنوان کرد: نهضت ساخت داخل نیز به عنوان یکی دیگر از اقدامات مهم وزارت صمت در سال جاری است که خوشبختانه تاییدات و حمایت ویژه مقام معظم رهبری از این رویکرد موجب ایجاد انگیزه ای مضاعف برای مجموعه و شخص بنده شده است.

رضا رحمانی با اشاره به برخی درخواستهای مسئولین شهرستان برای ایجاد فرصت های شغلی جدید در این منطقه نیز گفت: تمامی مشکلات کشور اعم از فقر، وابستگی، ارزش پول ملی، ایجاد فرصت‌های جدید شغلی و …، در سایه حمایت از تولید قابل حل است.

وی در پایان گفت: تمامی برنامه های محوری وزارت صمت با اعتقاد و روحیه جهادی در کشور دنبال می شود و خوشحالیم که روند صنعت و تولید کشور مثبت شده است و طبق اعلام بانک جهانی در سال ۹۹ به طور قطع کشورمان به رشد اقتصادی مثبت دست خواهد یافت.