به گزارش اهر خبر (اهر نیوز)، فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی در حاشیه بازدید از اراضی لیقوان در اجرای ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید که مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان و اعضای کمیسیون رفع تداخلات نیز حضور داشتند  گفت: تبدیل اسناد نسقی به اسناد تک برگی برای نخستین بار در استان زنجان به‌صورت پایلوت و تنها با اهدای یک مورد سند انجام پذیرفته است.

او افزود: قرار شده به‌صورت گسترده و برای نخستین بار در کشور تعداد ۴۰ سند تک برگ صادر شده برای زمین‌های کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی همزمان با هفته دفاع مقدس طی مراسمی به صاحبان اراضی در شهرستان ملکان اهدا شود.

فتحی از تهیه نقشه زمین‌های کشاورزی به مساحت ۳۴۰ هزار و ۲۶۰ هکتار در استان آذربایجان‌شرقی خبر داد و افزود: طرح کاداستر اراضی کشاورزی در ۴۷۹ هزار و ۶۱۷ هکتار از زمین‌های کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی در حال اجراست.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه پس از تایید سازمان نقشه‌برداری کشور از این میزان به مساحت ۲۲۳ هزار و ۶۸۱ هکتار از زمین‌های کشاورزی برای ثبت نهایی و صدور سند به سازمان ثبت اسناد و املاک ارسال شده است، گفت: پس از نقشه‌برداری و رفع تداخلات در این مرحله با فراخوان کشاورزان، اسناد نسقی اراضی کشاورزی پس از ۵۰ سال به‌صورت سند تک برگی برای صاحبان زمین‌های کشاورزی استان صادر می‌شود.

او با بیان اینکه از نظر جانمایی اراضی کشاورزی در ثبت اسناد و املاک، رتبه اول کشور به استان آذربایجان‌شرقی اختصاص دارد، گفت: از نظر رفع تداخلات اراضی در کشور نیز هم در سال ۹۷ و ۹۸ همچنین در کارادستر در سال ۹۸ رتبه اول کشور به استان آذربایجان‌شرقی اختصاص دارد.

فتحی، اجرای طرح کاداستر از اهداف دولت الکترونیک در بخش کشاورزی دانست و گفت: حدنگاری (کاداستر) اراضی، مجموعه فعالیت‌هایی همچون تهیه نقشه با استفاده از عکس‌ها و تصاویر زمینی، دریایی، هوایی، ماهواره‌ای، تبدیل رقومی عکس‌ها و تصاویر، عملیات زمینی نقشه‌برداری، ویرایش و تکمیل نقشه‌های زمینی و تطبیق نقشه با وضعیت واقعی و موجود املاک و اضافه کردن تمامی اطلاعات ثبتی، حقوقی، توصیفی، کنترل نهایی و به‌روزرسانی آن را شامل می‌شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی با اشاره به مراحل اجرای کاداستر در یک پلاک، گفت: تهیه نقشه محدوده‌های مالکیتی و بهره‌برداری، گویاسازی و جمع‌آوری اطلاعات توصیفی قطعات کشاورزی، تطبیق نقشه‌ها با اسناد و مدارک پرونده‌های اجرایی امور اراضی، تطابق نقشه‌ها با استاد ثبتی و نهایتا ارائه سند تک‌برگی کاداستری قطعات کشاورزی مراحل اجرای طرح را شامل می‌شود.

فتحی، به دستاورد‌های اجرای طرح حدنگاری (کاداستر) اشاره  کرد و گفت: تثبیت مالکیت اراضی کشاورزی، برنامه‌ریزی برای مدیریت یکپارچه اراضی، ساماندهی و تعیین تکلیف اراضی تصرفی سنواتی و اختلافی، صدور اسناد مالکیت و شناسنامه‌دار کردن اراضی کشاورزی، فراهم شدن بستر پایش و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی و بسترسازی برای تحقق اهداف دولت الکترونیک در بخش کشاورزی از جمله دستاورد‌های اجرای این طرح به شمار می‌رود.

او همچنین بسترسازی برای تعیین الگوی کشت، بهره‌برداری بهینه و افزایش تولید محصولات کشاورزی، ارتقای بهره‌وری در بخش کشاورزی و امکان صدور کارت هوشمند برای بهره‌برداران اراضی کشاورزی را از دیگر دستاورد‌های مهم طرح برشمرد در پایان از کشاورزان در مناطق مختلف استان خواست تا در روند اجرای طرح‌های کاداستر و رفع تداخل اراضی در نشان دادن حد و مرز قطعات و ارائه مدارک مورد نیاز همکاری لازم را داشته باشند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان