به گزارش اهر خبر (اهر نیوز)، محمدرضا پورمحمدی صبح امروز در جشنواره تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز با تبریک هفته پژوهش به جامعه علمی استان و کشور گفت: دانشمندان کشور ما، خاری در چشم دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران و تهدیدی برای استکبار جهانی هستند و بر این اساس به سیاست‌های ذلیلانه ای همچون ترور روی آروده اند.

وی ادامه داد: دانشمندان، نقش بسیار مؤثری در شتاب علمی کشور دارند و باید بیش از پیش به این قشر بها داده و قدردان زحمات و تلاش‌های شبانه روزی این عزیزان باشیم.

وی با بیان اینکه دانشگاه تبریز، مشهدالشهدای دانشگاه‌های کشور است عنوان کرد: این دانشگاه از جمله دانشگاه‌های بسیار مطرح کشور است که با داشتن اساتید و دانشمندان متعهد و متخصص، توانسته بخشی از دانش مورد نیاز کشور را تولید کرده و برای حل مشکلات در بخش‌های مختلف، نسخه پیچی کند.

استاندار آذربایجان شرقی به نقش استان در برهه‌های حساس کشور نیز اشاره کرد و ادامه داد: خطه آذربایجان در موقعیت‌های مختلفی همچون مشروطه، انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، نقش بسیار مهمی در دفاع از کیان کشور داشته که به جرأت می‌توان گفت ایران، مدیون آذربایجان است.

پورمحمدی در ادامه افزود: استان آذربایجان شرقی با داشتن بیش از ۲۷۰ کیلومتر مرز مشترک با کشورهایی همچون جمهوری آذربایجان، جمهوری خودمختار نخجوان و همچنین ارمنستان، مرز مشترک داشته، دروازه ورود آسیا به اروپا و همچنین بازار ۳۵۰ میلیون نفری اوراسیا محسوب می‌شود.

وی همچنین به ظرفیت‌های صنعتی و تولیدی استان نیز اشاره کرد و ادامه داد: آذربایجان شرقی با داشتن بیش از پنج هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی و همچنین بیش از ۱۳ واحد خودروسازی از جمله استان‌های مطرح کشور محسوب می‌شود.

وی عنوان کرد: در حال حاضر بیش از ۳۵ درصد قطعات مورد نیاز صنعت خودروسازی کشور در آذربایجان شرقی تولید شده و این استان با صادرات شیرینی و شکلات به بیش از ۸۰ کشور جهان، توانسته عنوان پایتخت شیرینی و شکلات ایران اسلامی را از آن خود کند.

استاندار آذربایجان شرقی به ظرفیت‌های معدنی استان نیز اشاره کرد و ادامه داد: وجود معادن غنی در استان نیز از دیگر امتیازات خاص آذربایجان شرقی محسوب می‌شود. در حال حاضر و با توجه به وسعت و میزان اکتشافات مس در معادن استان، رتبه نخست کشوری در حجم و خلوص اکتشافات را به خود اختصاص داده ایم.

پورمحمدی در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت مأموریت گرا کردن دانشگاه‌های کشور تاکید کرد و افزود: هر دانشگاهی باید بتواند به رسالت‌های اصلی خود عمل کند وگرنه آموزش محض توسط تمامی دانشگاه‌ها و بی توجهی به کاربردی کردن علم و خلق ثروت در جامعه، راه به جایی نخواهد برد.

منبع: مهر