به گزارش اهر خبر (اهر نیوز)، سیدنظام‌الدین موسوی سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگویی، با بیان اینکه عصر امروز (سه‌شنبه) آخرین جلسات کمیسیون‌های تخصصی با حضور وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم جهت بررسی برنامه‌های آن‌ها برگزار شد، اظهار داشت: همه ۱۹ وزیر پیشنهادی دولت به تمامی کمیسیون‌های مجلس دعوت شدند و مجموعاً ۲۷۰ جلسه در کمیسیون‌های مجلس داشتیم.
وی با بیان اینکه برنامه فشرده کاری منظمی تدوین، که با استقبال نمایندگان مجلس و وزرای پیشنهادی روبرو شد، عنوان کرد: همزمان با برگزاری جلسات در کمیسیون‌ها، بسیاری از فراکسیون‌های مجلس شورای اسلامی نیز در رابطه با موضوعات خاص فراکسیون‌های خود با وزرای پیشنهادی مربوطه جلسه داشتند.
سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس در ادامه، درباره روند برگزاری جلسات علنی رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی، اظهار داشت: از ساعت ۸ صبح روز شنبه (۳۰ مردادماه) جلسه علنی مجلس برگزار و نمایندگان وارد بررسی خط مشی دولت و صلاحیت و برنامه وزرای پیشنهادی خواهند شد.
موسوی در ادامه تصریح کرد: جلسات رأی اعتماد به صورت دو شیفت خواهد بود و نطق میان‌دستور نیز نخواهیم داشت، ضمن اینکه پیش‌بینی ما این است که بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی تا روز سه‌شنبه ادامه یابد.
وی با اشاره به ماده ۲۰۴ آیین‌نامه داخلی مجلس درباره روند بررسی صلاحیت وزرا، یادآور شد: شروع جلسه با تشریح برنامه و خط مشی دولت و دفاع رئیس‌جمهور از ترکیب کلی هیئت وزیران پیشنهادی خواهد بود که از وی برای حضور در این جلسه دعوت به عمل آمده است، همچنین وی به همراه نمایندگانی که تعیین کرده است می‌تواند به مدت دو ساعت و نیم از دولت خود دفاع کند.
سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس ادامه داد: بعد از نطق اولیه رئیس مجلس، رئیس‌جمهور برنامه کلی دولت و خط مشی آن را تشریح کرده و از کابینه پیشنهادی خود دفاع می‌کند.
موسوی اضافه کرد: سپس ۵ نماینده موافق و ۵ نماینده مخالف، هر کدام به مدت ۱۵ دقیقه راجع‌به این ترکیب صحبت خواهند کرد و در ادامه، رئیس‌جمهور و یا نماینده تعیین شده از سوی وی می‌تواند به سوالات نمایندگان پاسخ دهد.
وی افزود: بعد از آن نیز، مجلس وارد دستور بررسی برنامه‌های وزرای پیشنهادی به ترتیب حروف الفبا خواهد شد که البته در وهله اول سخنگوی کمیسیون‌ها، گزارشی از برنامه‌های مطرح شده از سوی وزرای پیشنهادی مربوط به کمیسیون خود ارائه می‌کنند و بعد از آن نیز دو نماینده مخالف و دو نماینده موافق برای هر وزیر صحبت خواهند کرد که هر کدام ۱۵ دقیقه فرصت دارند و در نهایت نیز وزیر پیشنهادی مربوطه یا رئیس‌جمهور فرصت دارد تا از برنامه‌ها و صلاحیت وزیر، دفاع کنند.
موسوی درباره نحوه دریافت رأی اعتماد نمایندگان خاطرنشان کرد: در پایان روز سه‌شنبه، رأی‌گیری وزرا به صورت کلی انجام خواهد شد و تا هم‌اکنون تصمیم بر برگزاری این رأی‌گیری به صورت الکترونیکی بوده است، مگر اینکه نظر هیئت‌رئیسه تغییر کند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پایان درباره برخی گمانه‌زنی‌ها درباره انصراف وزرای پیشنهادی، تصریح کرد: انصراف هر وزیر پیشنهادی پیش از برگزاری جلسات رأی اعتماد، صرفاً از سوی دولت مطرح خواهد شد و مجلس در این باره صحبتی نخواهد کرد.

منبع: خانه ملت