به گزارش اهر خبر (اهر نیوز)، الله‌وردی دهقانی روز سه شنبه در مراسم امضا قرارداد احداث مجموعه کارخانجات تولید کاتد مس در مجتمع مس سونگون گفت: هر چند کارشناسان شرکت ملی صنایع مس به طور رسمی ظرفیت شناخته شده مس سونگون را ۲ میلیارد تن اعلام می کنند، ولی دانشمندان رقم دقیق آن را چهار میلیارد تن برآورد کرده اند.
وی ادامه داد: با روند فعلی، استخراج مس از معدن سونگون ۳۸۰ سال طول می کشد و حتی اگر تولید فعلی سالانه ۳۰۰ هزار تنی کنسانتره سه برابر هم شود باز ۱۳۰ سال برای اتمام معدن زمان می خواهد.
وی یادآوری کرد: مس سونگون سالانه ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد دارد که اگر تنها یک هزار میلیارد تومان آن در شهرستان سرمایه گذاری شود، اتفاقات بزرگی رخ می دهد.
دهقانی خطاب به مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: مردم از ما سوال می کنند که مالیات درآمد سالانه ۲۰ هزار  میلیارد تومانی مس سونگون کجا می رود؟ و این باید به شهرستان برگردد،  شرکت ملی صنایع مس ایران قبلا یک درصد سهم آلایندگی را به شهرستان می پرداخت که پنج شش سال است نمی پردازد،  این رقم کجاست؟ بگویید برویم پیگیری کنیم که مختص شهرستان ورزقان است.
وی تشریح کرد: شرکت ملی صنایع مس ایران سالانه بیش از یک هزار میلیارد تومان کمک های اجتماعی دارد که تنها ۱۶ تا ۲۰ میلیار تومان آن به ورزقان می رسد و این عادلانه نیست.
وی درباره خبرهای مربوط به درخواست واگذاری امتیاز تیم فوتبال تراکتور به شرکت ملی صنایع مس ایران نیز گفت: مساله تراکتور یک مساله ملی است و من کاری ندارم که دست کیست.
نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی افزود: چطور سپاهان، ذوب آهن و مس کرمان حمایت می شوند، اما تیم تراکتور نمی تواند از منابع مس برخوردار نشود،  البته بعصی ها انتقاد می کنند که سهم ورزش ورزقان از مس سونگون را به تراکتور ندهید در حالی که اصلا سهمی به ورزقان نمی دهند.
دهقانی ادامه داد: بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان از یکهزار میلیارد تومان هزینه کرد اجتماعی شرکت ملی صنایع مس در سال هزینه ورزشی است که می توان تراکتور را نیز از آن برخوردار کرد که یک سرمایه ملی است.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت برخورداری بیشتر شهرستان ورزقان از درآمدهای مس سونگون تاکید کرد: اینجا هم بخشی از کشور است و باید مورد توجه قرار گیرد. ؛ ما با مشکل کمبود برق در کشور مواجه هستیم و مجتمع مس سونگون نیز مستثنی از این قاعده نیست و قرار بود نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی در اینجا احداث شود و شرکت ملی صنایع مس باید اقدام عملی برای آن بکند.
وی گفت: شرکت های فعال در حوزه استخراج و اکتشاف مجتمع معدن مس سونگون با ارائه گزارش های نادرست و غیرواقعی، معادنی به ارزش ۳۲ هزار میلیارد تومان را از آن منتزع کردند و این خیانت به منطقه کشور است.
وی افزود: در منطقه ارسباران علاوه بر مس سونگون، معادن مس پهناوری در آستامال نیز وجود دارد؛ ظرفیت تولید کنسانتره مس سونگون باید به یک میلیون تن و تولید مس کاتدی به ۴۰۰ هزار تن در سال افزایش یابد.
دهقانی اضافه کرد: قیمت پیشنهادی قرارگاه خاتم الانبیا برای احداث کارخانجات تولید مس کاتدی در مجتمع سونگون مربوط به سال قبل و پایین تر بوده و اگرتعدیل لازم است، شرکت ملی صنایع مس ایران آن را انجام دهد تا طرح چار مشکل نشود.

منبع: ایرنا