به گزارش اهر خبر (اهر نیوز)، محمد اسدی در حاشیه بازدید از باغات در حال برداشت سیب قره قرمز اهر ضمن اعلام این خبر گفت: از مهمترین گونههای بومی باغی این شهرستان میتوان به سیب قره قرمز اهر یا قزل در سطح ۵۰۰ هکتار اشاره نمود که دارای عطر و طعم و رنگ و بوی خاص و بسیار مطلوب می باشد و یک سیب کاملاً تابستانه است و برداشت آن از اواسط مرداد در منطقه ورگهان شروع میشود و تا اوایل شهریور در حومه اهر ادامه دارد و اغلب مصرف تازه خوری داشته و تا حدود کمی در تهیه مربا و سرکه سیب مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه میانگین عملکرد این محصول در شهرستان ۳۵ تن در هکتار و در برخی باغات باغداران پیشرو این شهرستان تا ۱۴۰ تن در هکتار نیز برداشت شده است گفت: در حال حاضر این محصول به با توجه به تولید سالیانه مازاد بر مصرف شهرستان به کشورهای همسایه صادر میشود و همچنین به شهرستانها و استانهای هم جوار عرضه میگردد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر ادامه داد: از مزایای سیب قره قرمز بالا بودن عملکرد در واحد سطح نسبت به سایر ارقام کشت شده، سازگاری بالای این رقم به آب و هوا و اقلیم شهرستان و مقاومت این محصول در برابر شرایط نامساعد محیطی از جمله خطر سرمازدگی و غیره میباشد.
اسدی با بیان اینکه شهرستان اهر دارای ۷۲۵۰ هکتار باغ از انواع درختان سیب، گردو، گیلاس، آلبالو، هلو و شلیل و سایر گونهها با تولید سالیانه بالغ بر ۱۵۰ هزارتن محصول سردرختی میباشد گفت: از جمله عوامل محدود کننده تولید سیب شهرستان بالا بودن هزینه کارگری و سایر نهادههای تولید مانند سبد میوه، کودها و سموم شیمیایی و همچنین هزینه سردخانه، ظرفیت کم سردخانههای شهرستان که پاسخگوی تولید نبوده و مشکل بازاریابی و صادرات به سایر کشورها میباشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر:
اهر قطب تولید سیب قره قرمز در کشور
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر از اختصاص یافتن ۶۲۰۰ هکتار معادل ۸۵ درصد از سطح باغات این شهرستان به محصول سیب خبر داد.