اخبار استان آذربایجان شرقی » عمومی
کد خبر : 69041
یکشنبه - 13 آذر 1401 - 19:34
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان‌ شرقی:

مخازن سدهای استان ۲۶ درصد آب دارند

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه مخازن سدهای بزرگ استان ۲۶ درصد آب دارند، اعلام کرد: در سال آبی جاری ۱۸.۵ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای آذربایجان شرقی شده است.

مخازن سدهای استان ۲۶ درصد آب دارند

به گزارش اهر خبر (اهر نیوز)، یوسف غفارزاده با اعلام آخرین گزارش وضعیت بهره برداری آبی مخازن سدهای استان در سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، اظهار کرد: اطلاعات منابع آبی سدهای استان از اول مهرماه امسال تاکنون نشان می دهد در این مدت ۱۸.۵ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای بزرگ استان شده و این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل ۲۱.۲ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای استان شده بود.
وی افزود: در سال آبی جاری، روان آب های ورودی به مخازن سدها نسبت به سال قبل ۱۳ درصد کاهش داشته است و در حال حاضر به رغم شرایط یاد شده و با مصرف بهینه آب و با برنامه ریزی های انجام شده، مجموع ذخایر آبی در مخازن سدهای بزرگ استان هفت درصد کمتر از سال قبل می باشد.
غفارزاده ادامه داد: روان آب های ورودی بیشتر سدهای آذربایجان شرقی در سال جاری نسبت به سال قبل کاهش داشته و در این میان، مخازن سدهای آیدوغموش، نهند و ستارخان به ترتیب با ۵۳ درصد، ۴۷ درصد و ۳۶ درصد بیشترین کاهش آب را به خود اختصاص داده اند.
وی یادآوری کرد: در حال حاضر ۷۴ درصد ظرفیت مخازن سدهای بزرگ آذربایجان شرقی خالی هستند و با تمهیدات و برنامه ریزی های صورت گرفته، ذخیره حجم آب لازم جهت تأمین آب شرب تا بهمن ماه سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ در مخازن سدهای استان موجود است.
غفارزاده با تاکید بر اینکه احتمال تداوم خشکسالی ها وجود دارد و بر این اساس توجه به صرفه جویی در مصرف آب ضروری است، ادامه داد: در سال آبی جاری با توجه به کاهش قابل توجه بارندگی ها و عدم وجود آب کافی در حوضه، تاکنون در اغلب سدهای کوتاه و معیشتی آبگیری انجام نیافته و بر این اساس در حال برنامه ریزی به منظور بهره مندی از ظرفیت بارش و روان آب های مربوط به حوضه هستیم و تا ۱۵ اردیبهشت از فرصت ها برای آبگیری استفاده خواهد شد.
در استان بیش از چهار میلیون نفری آذربایجان شرقی بیش از ۷۴ سد کوچک و بزرگ وجود دارد؛ هر چند این استان از نظر تعداد سدهای ساخته شده جایگاه خوبی در کشور دارد، اما حجم آبگیری قابل استفاده آنها در مجموع به کمتر از ۲ میلیارد مترمکعب می رسد.

منبع: ایرنا