به گزارش اهر خبر (اهر نیوز)، محمدصادق معتمدیان در حاشیه بازدید از مسیر ورودی آب رودخانه «گدار» به دریاچه ارومیه اظهار کرد: با توجه به تداوم بارش‌ها بویژه در حوضه آبریز و مناطق جنوبی استان پیش بینی می‌کنیم تا ۲۴ ساعت آینده حجم آب دریاچه ارومیه از مرز ۲ میلیارد متر مکعب عبور کند.
وی با بیان اینکه از مسیرهای عبور رودخانه‌های منتهی به دریاچه ارومیه و حوضه آبریز آن بازدید کردیم، افزود: حجم بارش‌ها بسیار خوب بوده بطوریکه در رودخانه گدار که در مسیر خط انتقال آب از تونل کانی سیب به دریاچه ارومیه قرار دارد، شاهد افزایش ورودی آب به این دریاچه هستیم.
معتمدیان ادامه داد: تداوم شرایط بارش نزولات آسمانی و انتقال حق آبه‌ها نقش موثر و مهمی در بهبود شرایط آبی و تراز دریاچه ارومیه دارد.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه اضافه کردد: خوشبختانه در ۴۸ ساعت گذشته بارندگی بسیار خوب در همه مناطق استان داشتیم که بطور میانگین بیش از ۵۰ میلی‌متر و در مناطق جنوبی این میزان بیش از ۱۲۰ میلی‌متر بوده که نسبت به سال‌های گذشته بی سابقه است.
وی همچنین به کشاورزان و عشایر منطقه بویژه در حوضه آبریز دریاچه و اطراف رودخانه‌ها توصیه کرد به هشدارهای ایمنی هواشناسی، جهاد کشاورزی و امور عشایری توجه ویژه کنند تا از بروز خسارت احتمالی جلوگیری شود.
معتمدیان هفته قبل با اشاره به بهره برداری از سامانه انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه گفته بود: در حال حاضر آب با سرعت ۶۵ مترمکعب بر ثانیه از کل حوضه آبریز وارد پیکره دریاچه می‌شود که این امر موجب افزایش ۱۳ سانتی‌متری تراز این پهنه آبی شده است.
وی با بیان اینکه وضعیت دریاچه نسبت به مهرماه سال گذشته بهبود یافته و وسعت آن ۳۱۰ کیلومتر مربع افزایش یافته است، اضافه کرد: همچنین تراز دریاچه ارومیه طبق آخرین برآورد صورت گرفته به یک هزار و ۲۷۰ متر و ۲۶ سانتی متر رسیده است.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در خصوص میزان حجم آب موجود در دریاچه ارومیه گفت: در حال حاضر این دریاچه بیش از یک میلیارد و ۵۷۰ میلیون مترمکعب آب دارد.
معتمدیان با بیان اینکه طبق قولی که داده‌ایم در سال جاری هر سه ماه یک بار طرحی در رابطه با احیای دریاچه ارومیه افتتاح کنیم، ادامه داد: احداث سد چپرآباد دوباره با پیمان سپاری از سر گرفته شده و با تامین اعتبار، عملیات اجرایی آن به سرعت آغاز شده است.
وی گفت: همچنین مدول سوم تصفیه خانه فاضلاب ارومیه که پساب بهداشتی آن به سمت دریاچه ارومیه سرازیر خواهد شد، در موعد مقرر به بهره برداری خواهد رسید.
دبیرکار گروه ملی نجات دریاچه ارومیه تاکید کرد: اتمام این طرح‌ها در کنار اجرای طرح‌های نرم افزاری و کاهش مصرف، موجب می‌شود که احیای دریاچه ارومیه شتاب بیشتری به خود بگیرد.
منبع: ایرنا