به گزارش اهر خبر (اهر نیوز)، جواد احمدیان گفت: این موضوع به حدی دامنگیر مراکز درمانی و بهداشتی استان شده است که در تعدادی از مراکز به خصوص در مناطق کم برخوردار و روستایی پزشک عمومی برای ارائه خدمات درمانی به مراجعه کنندگان وجود ندارد.

وی ادامه داد: این در حالی است که دانش آموخته مراکز دانشگاهی در آذربایجان شرقی به حد کافی وجود دارد اما به دلیل سختی و طاقت فرسا بودن خدمت در پاره‌ای از مراکز حتی اورژانس تعدادی از شهرستان‌ها و بخش‌ها از داشتن پزشک عمومی و متخصص محروم مانده اند.
احمدیان یکی از دلایل مهم و اصلی کمبود پزشک عمومی در مراکز درمانی آذربایجان شرقی را دریافتی‌های پایین اعلام و اضافه کرد: بر همین اساس پزشکان تمایل چندانی برای اعزام به مناطق محروم و دورافتاده ندارند و این مساله مراکز اورژانس را نیز در بر می‌گیرد.
وی افزایش مبلغ ماندگاری پزشکان در مناطق روستایی و شهرستان‌های کم برخوردار را از جمله راهکارهای برون رفت از شرایط کنونی دانست و ادامه داد: بر همین اساس دانشگاه علوم پزشکی تبریز پیشنهاد افزایش ۲ برابری حقوق و مزایا برای خدمت در این مناطق را به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه کرده است.
احمدیان یادآور شد: همین پیشنهاد برای طب اورژانس نیز پیشنهاد شده است که اگر به تصویب نهایی برسد بخش عمده‌ای از مشکلات مربوط به کمبود نیروی انسانی متخصص در حوزه درمان را رفع می‌کند.
وی تفاوت دستمزدهای فعالان حوزه درمان و بهداشت را از مشکلات بسیار مهم نظام سلامت کشور و استان برشمرد و ادامه داد: فاصله این موضوع بین ایران و کشورهای همجوار باعث شده است تعدادی از کارکنان مهاجرت را بر ماندگاری در کشور ترجیح دهند که تداوم این روند منجر به بروز و ظهور انواع معضلات خواهد شد.
احمدیان از افزایش تعداد نیروی انسانی مهاجرت کننده از آذربایجان شرقی به کشورهای مختلف به خصوص کشورهای همجوار خبر داد و اضافه کرد: بر همین اساس امسال روند افزایشی به ویژه در حوزه شغل پرستاری را شاهد بودیم.

منبع: مهر